Ustav Republike Hrvatske, film Rajka Grlića, službena stranica

Iz tiska

Politika.rs, 07.04.2017.

Ljubavna priča u Salentu

U dobrom se društvu našao naš glumac Nebojša Glogovac ovih dana na apulijskom poluostrvu Salento, na jugu, na italijanskoj "štikli" gde je smešten i grad Leče – domaćin i organizator 18. Festivala evropskog filma.

Croatia Airlines, 17.03.2017.

Kamera traži dubinsku ljepotu

Rajko Grlić jedan je od najznačajnijih hrvatskih filmskih redatelja. Sve granice odavno je nadrastao - one regionalne, zemljopisne, političke, mentalne... Najnagrađivaniji je domaći autor. Priznanja je, od Cannesa nadalje, dobivao za režiju, scenarije, produkciju.

Slobodna Dalmacija, 11.03.2017.

Amerikanci razumiju 'Ustav RH' jer i kod njih raste netolerancija

Hrvatski film "Ustav Republike Hrvatske" naći će se u američkim kinima pod naslovom "The Constitution". Prava za američku kinodistribuciju "Ustava RH" redatelja Rajka Grlića i koscenarista Ante Tomića na nedavno završenom Berlinaleu kupila je distributerska kompanija Synergetic, a filmski časopis "Screen Daily" je prenio vijest kako je ugovor definitivno potpisan i da će film u kina SAD-a krenuti krajem 2017. godine posredstvom međunarodne "sales" agencije Latido iz Španjolske.

Blic.rs, 07.02.2017.

Titula srpske gej ikone za 2016. pripala je jednoj ministarki i jednom glumcu

Kako je saopšteno iz Gej lezbo info centra, kao i svake godine javni servis LGBT Srbije "GayEcho" bira osobe koje su svojim javnim zalaganjem doprinele poboljšanju položaja LGBT populacije u Srbiji i proglašava ih gej ikonama godine. Ove godine, tako, dobitnici ove, kako saopštavaju, prestižne titule za 2016. godine su Brnabićeva i Glogovac.

b92, 30.12.2016.

Najbolji filmovi u 2016. prema izboru Bobana Jevtića

"Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića na njegovoj je listi drugi, a za taj film Jevtić tvrdi: "Jednostavan, pažljivo promišljen film, izbalansiranog ritma, izuzetnih glumačkih ostvarenja. Grlić je na majstorski način pokazao kako se treba baviti osetljivim temama", zaključio je Jevtić. 

Film fan club, 27.12.2016.

Ustav Republike Hrvatske: Film koji otvara ozbiljne teme

Još jedno fenomenalno ostvarenje reditelja Rajka Grlića. Film koji otvara ozbiljne teme, postavlja mnogo pitanja, na koja gledaoci, uvidom u mnogobrojne činjenice koje im film pruža, sami odgovaraju. Drama koja će vas dovesti do široke lepeza emocija, smeha, gorčine i suza. 

Časopis KuŠ!, 21.12.2016.

Studiozni rad Rajka Grlića na filmu Ustav Republike Hrvatske

Novi film Rajka Grlića je drama o seksualnim i nacionalnim identitetima, predrasudama i mržnji koja nastaje u susretu sa različitošću i pronalaženju načina da se taj sukob prevaziđe. Posle dugo vremena imamo priliku da pogledamo građansku dramu koja se bavi suzbijanjem straha od različitosti pre nego njegovim širenjem.


pretraži