Ustav Republike Hrvatske, film Rajka Grlića, službena stranica

Iz tiska

Jutarnji list, 10.04.2018.

'Ustav RH' već prvih dana u talijanskim kinima privukao značajnu medijsku pozornost

Film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića krenuo je u redovitu kinodistribuciju u talijanskim kinima, od Padove, Milana, Verone do Firenze, Torina, Rima. Film je dosad prikazan diljem svijeta, na nizu filmskih festivala s koje je ponio tridesetak nagrada, počevši od međunarodne premijere u Montrealu 2016. gdje je dobio Grand Prize of the Americas.

Index.hr, 07.03.2018.

Ustav Republike Hrvatske prikazan u SAD-u: Ovako je publika reagirala na vijest o smrti glavnog glumca

HRVATSKI film Ustav Republike Hrvatske imao je 2. ožujka uspješnu američku pretpremijeru u rasprodanoj dvorani njujorškog SVA Theatrea. Projekcija je bila posvećena nedavno preminulom srpsku glumcu Nebojši Glogovcu, koji je odglumio ulogu Vjeke Kralja, homoseksualca, transvestita i hrvatskog nacionalista. Publika u New Yorku je ovacijama ispratila kraj filma.

Jutarnji list, 11.02.2018.

Ante Tomić: Nebojša Glogovac bio je đavolski duhovit. Onako kako to samo najbolji znaju, kao nemarno i nehotično. Neviđena bitanga

Kao scenarist i kazališni pisac ja sam imao nevjerojatnu sreću. Nekoliko stvarno velikih hrvatskih, srpskih i bosanskih glumaca počastili su me igrajući likove koje sam stvorio, svojom su čudesnom igrom ispunjavali moje srce zahvalnošću. Većina njih danas su mi dragi prijatelji, ali neće mi zamjeriti ako rečem da je Nebojša Glogovac bio najbolji. On mi je dao što mi nijedno književno priznanje nije moglo dati

Telegram, 21.10.2017.

Ustav je prikazan na Harvardu, a igrat će i u američkim kinima

Redatelj Rajko Grlić u razgovoru za Telegram govori što za njega znači uspjeh filma Ustav koji je dosad osvojio 28 nagrada, ovog petka je prikazan na Harvardu, a sljedeće godine kreće igrati u kinima u Americi. Kaže kako su Ante Tomić i on, kada su prije četiri godine počeli pisati scenarij, osjetili da dolaze vremena mržnje i netolerancije. Njihova fikcija, kaže, polako se počela pretvarati u stvarnost.


pretraži